***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! 8 лева краставици, търговците: спекула няма. Продължава делото Петков-Борисов


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 20 февруари   

 

Ново повишаване на салатата у нас. Защо в Бургас краставиците надвишиха 8 лв. за кг и какъв брой ще платим за една салата?

На зеленчуковата борса в Бургас краставиците доближиха рекордна цена – 8 лв. за кг.

***

От 15 февруари КЗП в съгласуваност с БАБХ и Национална агенция за приходите започнахме широкомащабна акция по отношение на използването на нелоялни търговски практики от страна на търговците.

„ Не може изкупната цена на млякото да бъде под 1 лев, а в магазина да стига съвсем 4 лева “

„ Едно от най-често срещаните нарушавания от страна на търговците е грамажът, също по този начин цените и несъществуващите промоции “.

***

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) санкции „ Лукойл-България “ с над 67 млн. лева за  нарушение на Закона за защита на конкуренцията.

Според някогашния ни дипломат в Русия и енергиен специалист Илиян Василев от глобата на Комисия за защита на конкуренцията няма нищо да последва, ще има единствено медиен звук. По думите му санкцията ще падне в съда, тъй като по традиция глобите на антимонополната комисия падат.

***

Продължава делото за клюка, което съпредседателят на " Продължаваме Промяната " Кирил Петков заведе против водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

То е предизвикано от изявление на Борисов, съгласно което Петков получавал комисионна за пазаруване на природен газ. Разпитани са и първите очевидци. Въпреки че отбраната на Борисов изиска отказ на съда, това по този начин и не се случи.

***

***

***

Създателите на документалния филм " Навални " посветиха премията си БАФТА на проверяващия публицист Христо Грозев, който преди церемонията разгласи, че той и фамилията му не били позволени на събитието, тъй като са " опасност за сигурността ", заяви Пи Ай мидиа/ДПА.

***

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън дойде в Киев през днешния ден на изненадващо посещаване в украинската столица, заяви Си Ен Ен, публикувайки фотоси на американския президент паралелно до украинския президент Володимир Зеленски.

Според програмата на американския държавен глава късно през днешния ден той трябваше да дойде в Полша за диалози с сътрудника си Анджей Дуда. До последно, евентуално от основание за сигурност, от Белия дом отричаха, че Байдън ще посети Украйна.

***

" Ще продължим да оказваме всякаква помощ на Турция. Станахме очевидци на голямо злополучие в засегнатия от земетресенията регион. От частния бранш на Съединени американски щати пристигна помощ в размер на 80 милиарда $ ", съобщи Блинкън, представен от турския ефирен канал.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР